Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Липинська громада» (код ЄДРПОУ: 04332271) був реорганізований і увійшов до складу Підгайцівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Липинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Підгайцівської громади

Фонд Соціального Страхування інформує

Уряд збільшив видатки Фонду на матеріальне забезпечення на 1 млрд грн за рахунок перевиконання плану по доходах

      На засіданні 18 грудня Кабінет Міністрів України затвердив зміни до бюджету Фонду соціального страхування України на 2019 рік. Це друге корегування показників річного бюджету, початкову редакцію якого було прийнято 16.01.2019.

12:00:58 23.12.2019

До Міжнародного дня людей з інвалідністю

Щороку 3  грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю уся світова спільнота ще раз переосмислює все, що зроблено на підтримку людей з особливими потребами, і консолідує спільні зусилля задля їх гармонійної інтеграції у сучасне суспільство.                                                                         

10:40:54 27.11.2019

Стан та профілактика виробничого травматизму по Луцькому відділенню управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області за 10 місяців 2019 року

Упродовж 10 місяців 2019 року у Луцькому відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області зареєстровано 19 потерпілих від нещасних випадків на виробництві, на яких складено акти за формою Н-1, пов’язані з виробництвом. За 10 місяців 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість страхових нещасних випадків пов’язаних з виробництвом, зменшилась на 9.52 % (з 21 до 19 випадків). Зниження страхових нещасних випадків відмічається у ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна ЛУ» – на 67 % (з 3 до 1) та ТОВ «Завод «Горсталь». У поточному році на ТОВ «Завод «Горсталь» не було нещасних випадків, хоча у попередньому році мав місце нещасний випадок зі стійкою втратою працездатності потерпілого. Зростання кількості страхових нещасних випадків на виробництві відбулося у: СП ТОВ «Модерн Експо» – на 1 випадок, або на 12.5 %; СГ ПП «Рать» - 2 випадки. У 2018 році на даному підприємстві нещасних випадків не було. Збільшилась кількість страхових нещасних випадків із смертельним наслідком на 2 випадки, зокрема, на ТзОВ «Всепостач» –1 випадок та Угринівській ЗЗСО І-ІІІ ст. – 1 випадок. Серед підприємств з високим ризиком травматизму значна кількість нещасних випадків сталася на СП ТОВ «Модерн Експо» - 42% від усіх зареєстрованих по відділенню (8 нещасних випадків), проте усі випадки без стійкої втрати працездатності потерпілих. На підприємствах травмовано 68,4 % (13) чоловіків та 31.6 % (6) жінок від загальної кількості травмованих по Луцькому відділенню Фонду. Отриманих травм на виробництві у стані алкогольного сп’яніння за 10 місяців 2019 року не зареєстровано. Найбільше за цей період 2019 року травмувалися робітники таких професій – оператор верстатів з програмним керуванням (6 осіб), водій автотранспортних засобів (3). Серед причин настання страхових нещасних випадків переважають організаційні – 68,4 % (13 нещасних випадків). Через психофізіологічні причини сталося 10.6 % (2 нещасних випадки), через технічні причини – 15.7 % (3 нещасних випадки) та інші причини 0.53 % (1 нещасний випадок) . Найпоширенішими організаційними причинами стали: - невиконання вимог інструкцій з охорони праці – 52.6 % від загальної кількості травмованих осіб по відділенню (10 травмованих осіб); - невиконання посадових обов’язків – 0.53 % (1 травмована особа); - порушення вимог безпеки під час експлуатації транспорту загального користування – 10.5 % (2 травмованих особи); - інші організаційні причини – 0.53 % (1 травмована особа). Найпоширенішими психофізіологічними причинами стали: - особиста необережність потерпілого – 10.6 % від загальної кількості травмованих осіб по відділенню (2 травмовані особи); Найпоширенішими технічними причинами стали: - інші технічні причини – 0.53 % (1 травмована особа);

12:57:45 21.11.2019

Чи підлягає перерахунку та поверненню сума допомоги по вагітності та пологах у разі припинення отримувачем підприємницької діяльності до закінчення строку непрацездатності?

Чи підлягає перерахунку та поверненню сума допомоги по вагітності та пологах у разі припинення отримувачем підприємницької діяльності до закінчення строку непрацездатності?  

08:28:12 18.10.2019

Щодо визначення кількості календарних днів у розрахунковому періоді

Працівник хворів з 5 по 14 серпня 2019 року. Розрахунковий період для визначення суми відпускних: серпень 2018 року – липень 2019 року. У липні працівник з 1 по 19 хворів, а з 22 по 31 липня був у відпустці без збереження заробітної плати.

08:44:17 17.10.2019

Чи утримуються аліменти з допомоги по тимчасовій непрацездатності?

Відповідно до статті 34 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 (далі – Закон № 1105) підставою для фінансування страхувальників робочими органами Фонду є оформлена за встановленим зразком заява-розрахунок, що містить інформацію про нараховані застрахованим особам суми матеріального забезпечення за їх видами.

14:36:15 15.10.2019

Про надання повідомлення про виплату коштів застрахованим особам

   Відповідно до частини 1 статті 34 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 (далі – Закон) фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам здійснюється робочими органами виконавчої дирекції  Фонду в порядку, встановленому правлінням Фонду.

11:21:10 25.09.2019

Забезпечення осіб з інвалідністю від трудового каліцтва або професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням

Фонд соціального страхування України фінансує послуги з лікування в закладах охорони здоров’я та подальшої медичної реабілітації для всіх застрахованих осіб, які отримали травми або профзахворювання на виробництві з метою якнайшвидшого відновлення їх здоров’я. Забезпечення осіб з інвалідністю від трудового каліцтва або професійного захворювання санаторно-курортним лікуванням здійснюється відповідно до висновку МСЕК та потреби потерпілих у такому лікуванні, а фінансування здійснюється в межах запланованих коштів у бюджеті Фонду відповідно до кількості осіб, що надали відповідні заяви на 2019 рік. З початку 2019 року укладено 18 договорів про відшкодування витрат за надані послуги санаторно-курортному закладу за вибором потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. В тому числі по профілях лікування: захворювання нервової системи - 2, захворювання опорно-рухового апарату - 10, захворювання органів травлення - 2, захворювання очей - 1, кістково - м’язової системи - 3. Загальна сума витрат склала 241920,00 грн. За 8 місяців 2019 року санаторно-курортним лікуванням було забезпечено 12 осіб з інвалідністю, на що було витрачено 134400,00 грн. Нагадаємо, особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування. На офіційному вебсайті Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Перелік доступний на головній сторінці офіційного вебсайту ФССУ у розділі «Оголошення». Періодичність проходження курсу санаторно-курортного лікування за кошти Фонду залежить від встановленої групи інвалідності й індивідуальної програми реабілітації (ІПР): – особи з інвалідністю І групи – щороку; – особи з інвалідністю ІІ групи – один раз на два роки або щороку на підставі ІПР; – особи з інвалідністю ІІІ групи – один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР. У разі необхідності супроводу особи з інвалідністю до санаторно-курортного закладу, якщо така потреба визначена висновком МСЕК, Фонд фінансує витрати на перебування (проживання, харчування, витрати на проїзд) супроводжуючої особи на весь період санаторно- курортного лікування особи з інвалідністю. Крім того, Фонд здійснює для таких осіб фінансування необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення. Також на час лікування застрахованій особі призначається допомога по тимчасовій втраті працездатності, яка, незалежно від тривалості страхового стажу, виплачується Фондом в розмірі 100% середнього заробітку (оподатковуваного доходу), починаючи з шостого дня непрацездатності. Перші п’ять днів тимчасової непрацездатності оплачуються власником або уповноваженим ним органом за рахунок коштів підприємства, установи, організації.

14:10:15 13.09.2019


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua